Individuele Coaching


''Don't make change too complicated, just begin.''


We lopen in ons leven een pad. Een weg die links, rechts, vooruit, achteruit gaat. Hij neemt je mee naar allerlei ervaringen en lessen. Je leert gaandeweg van alles, over het leven en over jezelf. Maar soms weet je niet meer op welk pad je zit, en of je nog wel blij bent met waar je je bevindt.

Loop je nog steeds wel je eigen pad? Of heb je veranderingen doorgemaakt waardoor je niet goed meer weet wat bij je past?

Coaching gaat over deze en andere vragen. Of het nu gaat om waar je in je leven naartoe wilt, of je nog wel blij bent met je huidige baan, of dat je het gevoel hebt dat er nog veel meer in het vat zit maar dat je niet goed weet waar te beginnen. Misschien kan je door omstandigheden je oude vertrouwde werk niet meer doen en moet je nu bepalen hoe verder.

Allemaal situaties waar je wel hulp bij kan gebruiken. Een coach kan je dan een spiegel voorhouden en door net anders te kijken, weer mogelijkheden zien. En net even dat zetje geven om wel die ene stap te zetten.


"Jouw eerlijkheid, openheid en duidelijke manier van communiceren hielden mij een spiegel voor en gaven mij ook nieuwe inzichten. Jouw passie voor je werk en hetgeen waar jij voor staat werken aanstekelijk! Ik ga altijd met veel stof tot nadenken weg na onze gesprekken. Je bent een eerlijk, oprecht en passievol persoon. Jouw persoonlijke betrokkenheid is een unieke kwaliteit, zonder oordeel weet je mij tot andere inzichten te brengen!" (Sandra, HR-Manager en Verzuimspecialist)

"Ik sta 's ochtends net zo moe op als dat ik naar bed ga."


Iedereen kent dit gevoel wel. 's Ochtends net zo moe opstaan als dat je de avond ervoor naar bed ging. Ontzettend vervelend en het beïnvloed de rest van je dag. Maar wat als dit langere tijd zo blijft? Wordt het dan niet eens tijd om verder te kijken? Te onderzoeken waar dit vandaan komt? En vervolgens met kleine veranderingen dit te doorbreken?

Door te coachen op voeding, stressbeheersing, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling kunnen we samen met kleine stappen, grote resultaten behalen. Ik ben gediplomeerd gezondheidscoach en geregistreerd bij BGN. Voeding neem ik daarom eigenlijk als vanzelfmee in mijn coaching. We kijken altijd naar de laag eronder maar voeding draagt zeker bij aan je gemoedstoestand. Veel aanvullende ziektekostenverzekeringen vergoeden trouwens begeleiding voor leefstijlverandering door een BGN consulent. Altijd handig om na te kijken.Heb jij nog zin om naar je werk te gaan?

Een vraag die soms pijnlijk kan zijn, maar wel meteen aangeeft waar je staat. Samen kunnen we kijken waar voor jou winst te behalen is, en waar voor jou de passende oplossing zit. Soms zit het in een andere baan, maar soms ook in mindset of het anders verdelen van je energie.

Als we niet gelukkig zijn met wat we (het meest van onze tijd!) doen, dan heeft dit een direct effect op onze gemoedstoestand, stressleven en fysieke gesteldheid. Lichaam en geest, je kunt het niet scheiden. De twee zijn verbonden, en hebben invloed op elkaar. Daarom kijk ik graag naar het totale plaatje als het gaat om geluk & gezondheid, in je werk maar óók in de andere delen van jouw leven.

Soms kan een verkeerde functie, baan of positie je leegzuigen. De energie loopt uit je weg, in plaats van dat je er energie van krijgt! Je kunt allerlei klachten ervaren en er zelfs ziek van worden. De stress en druk om in een bepaalde situatie mee te draaien kan je teveel worden, en gaat drukken op je gezondheid.

Maar soms lijkt het alsof het allemaal aan je werk ligt en blijkt het bij nader inzien om iets heel anders te gaan. Af en toe even als een adelaar boven jezelf gaan zweven en goed kijken naar het totaalplaatje kan hele mooie nieuwe inzichten geven.

Stress en geluk ook op de werkvloer worden steeds belangrijker, we gaan zien dat we geluk en gezondheid niet kunnen scheiden van elkaar. Dat is een hele goede ontwikkeling! Waar het geluk of de gezondheid voor jou ook in zit, ik kan je begeleiden. We gaan samen op zoek naar jouw 'gelukkig & gezond werkleven'!


"Wie zijn eigen weg kiest, verdwaalt nooit."

"Jij hebt mij laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen en wat er nu daadwerkelijk toe doet. Jij hebt ervoor gezorgd dat ik meerwaarde in mijzelf heb gekregen waardoor ik nu beter weet "wie ik ben en wat ik wil". Jij hebt me laten zien dat alles wat ik doe, er toe doet. Mijn doel is behaald. Ik ben zelfverzekerd, heb een fantastische baan en zit helemaal op mijn plek. Ik kan jou zeker aanraden als coach en adviseur op welk gebied dan ook." (Sharon, Officemanager)

Mijn werkwijze

Ik kijk vanuit de mens. Dat begint bij in kaart brengen waar jij staat; waar ligt jouw talent, waar word je blij van, waar ervaar je stress, hoe ziet een dag voor jou eruit, hoe voel jij je?

We gaan de lagen afpellen van wat je 'moet' en hoe het hoort te zijn, en we gaan terug naar jou en jouw basisbehoeften. Die vormen de kern van jouw bestaan en daar ligt ook de sleutel naar geluk & gezondheid.

Of dit nu ligt in een carrièreswitch of een koersverandering in je leven, ik help je op weg! Ik moedig je aan om de stappen te nemen waar je naar verlangt en ondersteun je gedurende dit hele proces.

Ik maak graag kennis met je, waar we vrijblijvend kunnen bekijken of en wat ik voor jou kan betekenen.


"Wat mij het meeste is bijgebleven in mijn gesprekken met jou is dat je een heel groot deel van mijn onzekerheden hebt weggenomen door me het gevoel te geven dat ik het wel kan en door mij te coachen / sturen op een manier die voor mij heel prettig is geweest. Je bent een spontane vrouw waarbij je je snel op je gemak voelt. Je oordeelt niet en laat iedereen in hun waarde. Je kunt je heel goed verdiepen en meedenken. Je hebt oprecht interesse in de ander en geeft overal een positieve draai aan". (Jerney, P&O medewerker)