Coaching voor

ondernemers en managers


''Balance is not something you find,
it is something
you create.''

Als ondernemer ben je vele dingen tegelijkertijd: je bent niet alleen expert op je vakgebied, maar het ondernemerschap vraagt ook vindingrijkheid, vernieuwing, talenten op allerlei vakgebieden. Al deze ballen in de lucht houden, kan soms een (te) grote taak worden, en waar je ooit met zo veel passie en geluk aan begon kan gaan voelen als een last.

Vaak beginnen we ergens aan vol goede moed, enthousiasme, idealen en misschien zelf wel passie. Maar allemaal gaan we voor vrijheid want dat is toch waarvoor we ondernemen? En toch gaat het onderweg ergens mis.

We vergeten onderweg de veranderingen door te voeren in ons bedrijf die we als mens doormaken. Vaak wordt er jarenlang hetzelfde plan en dezelfde werkwijze gehanteerd, en op een bepaald punt kun je merken dat je hier niet blij meer van wordt, en dat het bedrijf je meer beheerst dan je lief is. Inmiddels heb je personeel waarvoor je ook verantwoordelijk bent en het werk waarvoor je in eerste instantie voor jezelf begon, krijgt steeds minder aandacht. Misschien heb je veel zorgen of stress, of simpelweg niet meer het vuur of de passie die je eerder wel voelde. Het kan als een last op je drukken als je niet gelukkig bent met je bedrijf omdat het zo'n wezenlijk deel van je leven beïnvloed en bepaalt.


"Can kan goed luisteren en is tegelijkertijd recht door zee. Ze is doortastend en positief confronterend. Ze is ervaren, weet waar ze het over heeft en verliest het beoogde doel niet uit het oog. Ze weet tijdens het behalen van het beoogde doel een goede menselijke manier aan te houden." (Martin, Directeur)

Maar er zijn altijd oplossingen en mogelijkheden. Waar je soms in je eentje vastloopt, kan een ander een nieuwe weg zien. Ik kijk graag met jou naar het maken en bouwen van een nieuw pad, waar jij weer blij en gelukkig van wordt. Dat je weer met plezier je werk doet, de dag begint met een fijn gevoel. Dat verdient iedere ondernemer. Ik ken het, heb het zelf ook meerdere malen meegemaakt. En door die ervaringen kan ik je mogelijk nog beter helpen.''If you're searching for that one person that will change your life, take a look in the mirror.''


Door mijn brede kennis en vooral ervaring op allerlei lagen in het ondernemerschap en als leidinggevende ken ik de high's en lows waar je mee worstelt. Al die verschillende facetten samenvoegen en coachen, is waar ik je graag bij help. De verandering zit in je zelf, die kan ik niet voor je maken maar ik kan je wel de inzichten geven en je helpen bij het doorvoeren van deze verandering(en). Ik heb een natuurlijk overzicht over het grote geheel, waardoor ik ideeën en oplossingen aan kan dragen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Laten we de handen ineenslaan, en jou op weg helpen naar weer een gelukkige werkdag.

"Can is in staat om "out of the box" te denken. Ze is empatisch, creatief en in staat om commercieel mee te denken. Ze is betrokken en eerlijk en durft zich kwetsbaar op te stellen. Ze is in staat om inzichten te bieden waaraan je zelf nog niet gedacht had en maakt je bewust van je eigenschappen en gedragingen. Als het nodig is durft ze je te confronteren om je iets duidelijk te maken". (Marja, zelfstandig ondernemer)
"Jouw eerlijkheid, openheid en duidelijke manier van communiceren hielden mij een spiegel voor en gaven mij ook nieuwe inzichten. Jouw passie voor je werk en hetgeen waar jij voor staat werken aanstekelijk! Ik ga altijd met veel stof tot nadenken weg na onze gesprekken. Je bent een eerlijk, oprecht en passievol persoon. Jouw persoonlijke betrokkenheid is een unieke kwaliteit, zonder oordeel weet je mij tot andere inzichten te brengen!" (Sandra, HR-Manager)