Coachingsprogramma

VitaHelder


"Wie zijn eigen weg kiest,

verdwaalt nooit."


Compleet coachings- en trainingsprogramma

voor de Ondernemer, Manager en HR-Professional die graag met werkZIN wil werken, leven én leidinggeven.


Ben jij die ondernemer, manager of HR-Professional die altijd maar klaar staat voor een ander, waarbij je jezelf vaak wegcijfert en achteraf pas merkt dat je weer te ver bent meegegaan in de situatie? Dan kan ik jou helpen. Samen gaan we deze valkuil ombuigen naar een stevige kern waarbij je leert om eerst je eigen glas te vullen en daarna te geven wat jij kunt missen. Door 4 maanden intensieve individuele coaching, online oefeningen en masterclasses word jij begeleid naar een optimale combinatie tussen werk en privé. Je gaat weer vanuit jouw eigen intrinsieke motivatie leven & werken. Bovendien leer je door het volgen van de masterclasses om zelf ook een coachende leidinggevende te worden waardoor je die ander nog steeds heel goed kan helpen maar daarbij wel jezelf in het oog houdt en afgrenst.


"Wie zijn niet altijd wat we zien en zien niet altijd wat we zijn."

Voor wie is dit programma VitaHelder?

Dit programma is gemaakt voor dé persoon (binnen de organisatie) die altijd maar klaar staat voor een ander, zich verantwoordelijk voelt voor het grote geheel en zichzelf daarbij nog weleens uit het oog verliest.

Wil je zelf een optimale combinatie tussen werk en prive ervaren? Wil je ook voor jezelf kunnen kiezen? Wil je je weer vrij voelen en bevlogen aan het werk zijn? En tegelijkertijd wel dit ook door willen geven aan je medewerkers?

Of ben je een extern Verzuim- of P&O adviseur en wil jij je klanten beter kunnen adviseren?

Dan is dit programma voor jou gemaakt!


Ben jij die ondernemer, manager of HR-Professional die:

Op persoonlijk vlak:

    zich overal verantwoordelijk voor voelt?

    altijd maar klaarstaat voor een ander? Ook ten koste van jezelf?

    keihard werkt maar hier niet (meer) de voldoening uit haalt?

    het gevoel heeft alle ballen in de lucht te moeten houden?

    vastloopt in het overal tegelijk willen zijn?

    ambitieus is maar zichzelf steeds weer tegenkomt?

    zich vaak moe voelt?

    niet lekker in zijn/haar vel zit en daar tijdig iets aan wil doen?


En tegelijkertijd in de organisatie ook te maken heeft met:

    directe leidinggevende taken en/of zich verantwoordelijk voelt voor het welzijn van de medewerkers in de organisatie?

    veranderingen die je maar moeilijk kan volhouden of moeite hebt om deze door te voeren in de organisatie?

(dreigend) arbeidsongeschikte medewerkers met “vage” klachten?

    ongezonde/ongelukkige medewerkers die veel gezonder zouden moeten leven?

Veel ja's? Dan is dit programma voor jou.

Door middel van individuele coaching, online oefeningen en masterclasses leer ik jouw je balans hervinden en keuzes maken die intrinsiek gemotiveerd zijn. Voor de korte, middellange en de lange termijn. Je gaat (weer) een optimale combinatie tussen werk en prive realiseren. Je gaat keuzes maken die in eerste instantie voor jou belangrijk zijn en daarmee ook voor jouw omgeving belangrijk worden. Maar daar stopt het niet, we gaan nog een stap verder. Want wat voor jou geldt, geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor veel van je medewerkers... En daar gaan we ook iets mee doen.

Met de ontwikkeling in jezelf, de tools die je gebruikt én het volgen van 3 aantal masterclasses leer ik je namelijk ook om deze denkwijze te integreren in je wijze van leidinggeven. Van directieve leidinggevende maak je de shift naar coachende leidinggevende. Tijdig signaleren en direct juist handelen levert op dat je de juiste persoon op de juiste plek kan krijgen. Omdat ik alleen werk met ondernemers, managers en HR Professionals, volg je de trainingen met gelijkgestemden (maximaal 15 deelnemers). En daar zit ook zo’n meerwaarde. Sparren met elkaar en leren van elkaar maakt dat deze trainingen zoveel toegevoegde waarde geeft aan dit programma.

Resultaat in de organisatie? Minder verzuim, minder conflicten, meer begrip, betere samenwerking en meer bevlogenheid!

Dit traject volg je niet alleen voor jezelf maar ook voor je organisatie."Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg."


Hoe ziet het programma VitaHelder er uit?

We doorlopen 4 stappen in 4 maanden. Elke maand bevat een individuele coachingsessie van 2 uur. Daarnaast hebben we iedere 2 weken telefonisch/mail contact. Verder volg je tijdens het traject 3 masterclasses en worden er online lessen en oefeningen aangeboden ter voorbereiding op de sessie of als extra oefening tussen de sessies door. Onderstaand zie je de stappen uitgewerkt en de doelen die we nastreven per periode.

STAP 1:

WAAR STA JE NU?

Wat ga je deze maand bereiken:

Inzicht krijgen in je huidige situatie

Jouw interne drijfveren helder

Jouw kernwaarden in kaart

Een scan van jouw leefstijl en vitaliteit


STAP 2:

EEN KIJKJE IN DE SPIEGEL

Wat ga je deze maand bereiken:

Overtuigingen loslaten die je niet (meer) dienen

Inzicht in jouw mate van verantwoordelijkheidsgevoel

Zelfvertrouwen vergroten


STAP 3:

DE "NIEUWE" ROUTE

Wat ga je deze maand bereiken:

Nieuwe persoonlijke doelen bepalen

Jouw "eigen" waarde en - wijze bepalen

De kracht van "NEE" leren zeggen


STAP 4:

OP WEG .....

Wat ga je deze maand bereiken:

Je eigen bevlogenheid (her)vinden

Een optimale combinatie van werk en privé realiseren

Gevoel van vrijheid ervaren en vasthouden


&

Masterclass

VitaHelder Samenwerken

Wat zeggen ergernissen en irritaties over jezelf en over die ander? Wat kan jij als leidinggevende doen om dit subtiel om te buigen? Hoe signaal je tijdig dat iemand niet meer in zijn kracht staat? Waar grijp je in en waar laat je los?

Deze vragen staan centraal en worden beantwoord tijdesn deze Masterclass.

&

Masterclass

VitaHelder Beslissen

We gaan tijdens deze masterclass leren hoe we een brug kunnen slaan tussen emotie en ratio en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te nemen. Ook gaan we leren hoe veranderen in kleine stapjes grotere effecten kan hebben dan en grote sprong ineens.&

Masterclass

VitaHelder Communiceren

Gaan we voor een goed gesprek of voor een goed resultaat? Wat is een goede vraag en wat is een rake vraag? We gaan leren hoe we door net andere vragen een veel beter gesprek met onze medewerkers kunnen krijgen.Kennismaken?

Wil je meer weten, een offerte, je meteen aanmelden of eens met mij van gedachten wisselen? Kan allemaal. Neem dan contact met mij op per mail en dan plannen we op korte termijn een kennismaking. Geheel vrijblijvend en kosteloos natuurlijk!Benieuwd wat anderen over mij zeggen?

Lees dan de testimonials

"Can is krachtig, rustig, stabiel en inspiratievol. Ze haalt overal het positieve uit en laat mij in mijn waarde. Ze weet mij te motiveren en geeft mij moed en kracht. Ze geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn en wanneer ik mij erg "slap" voel, zij mij weer laat zien dat ik niet "slap" ben maar dat ik te grote stappen wil zetten. "We gaan het in kleinere stappen doen". En het gevoel van "we doen het samen" maakt haar een unieke persoon en coach!"
(Debra, oud-ondernemer en interieurstylist)
"Can is erg open, eerlijk en duidelijk met verstand van zaken. Ze doet altijd haar uiterste best doet om het allerbeste uit bepaalde lastige situaties te halen. Ze is ongecompliceerd en duidelijk met altijd het oog op rechtvaardig menselijk handelen. Ook wanneer er iets niet kan zoals wij graag willen, geeft zij dat ook duidelijk aan."
(Dinand, directeur schoonmaakorganisatie)
"Jouw eerlijkheid, openheid en duidelijke manier van communiceren hielden mij een spiegel voor en gaven mij ook nieuwe inzichten. Jouw passie voor je werk en hetgeen waar jij voor staat werken aanstekelijk! Ik ga altijd met veel stof tot nadenken weg na onze gesprekken. Je bent een eerlijk, oprecht en passievol persoon. Jouw persoonlijke betrokkenheid is een unieke kwaliteit, zonder oordeel weet je mij tot andere inzichten te brengen!"
(Sandra, HR-manager en verzuimspecialist)
"Can heeft een luisterend oor, is recht door zee, ter zake kundig en geen zachte heelmeester. Ze is betrokken, dienstverlenend en heeft respect voor de persoon. Ze heeft hart voor de zaak!"
(Martin, directeur zakelijke dienstverlening)