Volg ons op:


Praktijkopleiding P&O en Arbeidsrecht

Goed personeelsbeleid verdient zich terug, daar zijn wij van overtuigd. Maar wat als u geen achtergrond en/of kennis heeft van HRM / personeelszaken? Dan zijn wij er juist voor u! Deze opleiding helpt u bij uw afdeling P&O 2.0. Uw organisatie is weer klaar voor de toekomst.

In 4 maanden tijd met 8 bijeenkomsten delen wij (Cecil Rupert-Zengerink, Jurist van Zuiver Arbeidsrecht en Can Kroezen-Cornelissen, Coach en Adviseur van Vita-HRM) onze kennis met u om in een interactieve en uiterst praktisch ingerichte opleiding u actief te begeleiden in het neerzetten en uitvoeren van een voor uw organisatie passend personeelsbeleid. Naast het theoretische en juridische kader is er zeer veel aandacht voor de praktische toepassing van personeelsbeleid.

Ons doel is om u na deze 4 maanden maximaal te hebben ondersteund bij het opzetten van uw (herziene) personeelsbeleid 2.0 waarmee u klaar bent voor de toekomst. De praktijkopleiding biedt toegang voor maximaal 10 deelnemers. De reden hiervoor is dat wij door te werken met een beperkt aantal deelnemers per opleiding iedere deelnemer actief en gericht kunnen begeleiden. Wij kunnen u op deze wijze maximaal ondersteunen in het op- en neerzetten van een goed personeelsbeleid afgestemd op de specifieke organisatie. Herkent u zich hierin?


"U ziet groeikansen voor uw bedrijf, maar ook een doolhof aan regels als het gaat om uw personeel?""Wat een gave kans krijg ik van mijn werkgever: ik mag de HR-taken op me gaan nemen! Ik heb er erg veel zin in, maar waar moet ik toch beginnen?"


"Ik weet dat ze er zijn; de juiste werknemers voor mijn bedrijf. Maar hoe haal ik ze binnen en behoud ik ze voor onze organisatie?"


"We groeien, zitten (weer) in de lift! Ik mag de personeelszaken gaan doen, maar waar ga ik de benodigde kennis vandaan halen?"


“Personeel is de drijvende kracht achter mijn onderneming, maar wat een doolhof aan regels, rechten en plichten als het gaat om personeelszaken!”


"Het internet geeft me veel informatie over regels, rechten en plichten als het gaat om personeel, maar hoe weet ik nu welke informatie juist is? Hoe ga ik filteren en zorg ik dat ik de juiste kennis krijg zodat ik zelfverzekerd met het personeelsbeleid aan de slag kan gaan?""Ik zie kansen en mogelijkheden voor mijn bedrijf, maar voel en hoor dat mijn personeel behoefte heeft aan aandacht en structuur. Hoe ga ik dat doen en waar ga ik beginnen?"
 


Dan bieden wij u graag dé praktijkopleiding waarin u: 

 op een laagdrempelige wijze, maar uiterst praktijkgericht alle noodzakelijke        kennis zult opdoen op het gebied van personeelszaken.

  binnen 4 maanden een concreet personeelsbeleid hebt gemaakt voor uw organisatie. 

  de praktische tips en tools krijgt om dit personeelsbeleid te integreren in uw organisatie.

  leert wat het arbeidsrechtelijk kader is van een personeelsbeleid.

  goed leert werven & selecteren.

  vaardigheden ontwikkelt om goede (sollicitatie) gesprekken te voeren.

  leert om zowel juridisch als humaan goed om te gaan met zieke werknemers.

  leert hoe een goede arbeidsovereenkomst op te stellen en welke verschillende arbeidsovereenkomsten er zijn en wanneer deze te hanteren.

  leert wat de rechten en plichten zijn als werkgever, maar ook wat de plichten zijn van de werknemer.

  leert om een goede balans te creëren en te bewaken tussen werk en privé.

  kennis opdoet van de wettelijke verlofregels inclusief de Wet arbeid en zorg en de Wet flexibel werken.

  de kennis, tips en praktische tools krijgt om een goede gesprekkencyclus op te zetten.

  inzicht krijgt wat betreft investering, ontwikkeling en scholing van personeel.

  leert om op een praktische wijze zorg en aandacht te hebben voor de juiste dossiervastlegging.

  leert om personeel te ‘lezen’ en daarmee signaalmomenten herkent zodat u tijdig kunt handelen.

  op een praktische wijze leert om te gaan met disfunctioneren, privé problematiek van werknemers en dreigende conflicten.

  leert wat het arbeidsrechtelijk kader is bij een reorganisatie.

  vaardigheden ontwikkelt om slecht-nieuwsgesprekken te voeren.

  kennis opdoet van het ontslagrecht, inclusief de praktische ins- en outs van de verschillende ontslagroutes.De Praktijkopleiding

Goed personeelsbeleid verdient zich terug, daar zijn wij van overtuigd. Maar wat als u geen achtergrond en/of kennis heeft van HRM / personeelszaken?

Dan zijn wij er juist voor u!

Deze opleiding is specifiek geschreven voor ondernemers die zelf hun personeelszaken willen doen of een medewerker in de organisatie deze taken erbij wil geven. Voor hen met veel interesse voor zijn/haar personeel en de rechten en plichten daaromtrent. Maar ook zeker voor hen die gericht op de toekomst is en zijn/haar personeelszaken goed wil neerzetten en beslagen ten ijs wil komen tijdens gesprekken met uw medewerkers. Voelt u zich aangesproken?

In 4 maanden tijd met 8 bijeenkomsten delen wij onze kennis met u om in een interactieve en uiterst praktisch ingerichte opleiding u actief te begeleiden in het neerzetten en uitvoeren van een voor uw organisatie passend personeelsbeleid.

Naast het theoretische en juridische kader is er zeer veel aandacht voor de praktische toepassing van personeelsbeleid.

  • Hoe past de behandelde theorie in uw organisatie?
  • Waarin heeft u al voorzien en wat verdient extra aandacht?

Daarnaast hebben we veel oog voor het humane aspect van personeelsbeleid.

  • Hoe bindt u uw medewerkers?
  • Hoe houdt u uw organisatie gezond en productief m.b.t. uw medewerkers?
  • En hoe voert u moeilijke gesprekken?
  • Wat doet dat met u als manager/werkgever?
  • Zomaar een aantal punten die nadrukkelijk behandeld worden in deze interactieve en persoonlijke opleiding.

Ons doel is om u na deze 4 maanden maximaal te hebben ondersteund bij het opzetten van uw (herziene) personeelsbeleid 2.0 waarmee u klaar bent voor de toekomst. De praktijkopleiding biedt toegang voor maximaal 10 deelnemers. De reden hiervoor is dat wij door te werken met een beperkt aantal deelnemers per opleiding iedere deelnemer actief en gericht kunnen begeleiden. Wij kunnen u op deze wijze maximaal ondersteunen in het op- en neerzetten van een goed personeelsbeleid afgestemd op de specifieke organisatie.
Programma inhoud

Dag 1
Kick-off HR-beleid: Introductie & kennismaking. Basis beginselen HR-administratie en voorbereiding opmaat HR-beleid.

Dag 2
Aannamebeleid: Ins & Outs werving & selectie / arbeidsrechtelijk kader o.a. privacy, assessments, referenties, discriminatie.

Praktijkmiddag , (inter)actief met tips – tools en casuïstiek

Dag 3
Arbeidsovereenkomst /cao: Arbeidsrechtelijke theorie arbeidsovereenkomst, cao, reglementen nut en noodzaak, flex-versus vast.

Dag 4
Verzuimbeleid / WvP: Theorie humaan verzuim(beleid)inclusief financiële aspecten, Wet verbetering Poortwachter, Arbo, RI&E.

Praktijkmiddag , (inter)actief met tips – tools en casuïstiek

Dag 5
Werk & Privé: Praktisch en humaan combineren werk & privé, inclusief arbeidsrechtelijke theorie verlof(regelingen), Wet arbeid en Zorg, Wet Flexibel werken.

Dag 6
Focus op personeel: Theorie en inrichting van beleid met focus op behoud van personeel, marktontwikkelingen, functioneren en beoordelen, POP, scholing(srecht), dossiervastlegging.

Praktijkmiddag , (inter)actief met tips – tools en casuïstiek

Dag 7
Uitstroom / ontslag: Arbeidsrechtelijke theorie ontslagrecht, ontslagprocedures inclusief wederzijds goedvinden en reorganisatie.

Praktijkmiddag , (inter)actief met tips – tools en casuïstiek

Dag 8
Resumé / Certificaat: Finetunen naar de individuele praktijksituatie van iedere deelnemer. Samenvatting en evaluatie praktijkopleiding. Uitreiking certificaat.Investering

Deze praktijkopleiding resulteert in een concreet basis personeelsbeleid, afgestemd op uw onderneming. Daarnaast heeft u de kennis, tips en tools om het beleid ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Deze opleiding start 2 keer per jaar, bij voldoende deelname (minimaal 6, maximaal 10), in maart en in september.

We komen iedere 2 weken een hele of een halve dag samen en met de tips & opdrachten gaat u op de zaak verder.

Aan het eind van de opleiding heeft u een gedegen en op maat gemaakt P&O beleid staan en beschikt u over voldoende basiskennis.

De praktijkopleiding biedt toegang voor maximaal 10 deelnemers. De reden hiervoor is dat wij door te werken met een beperkt aantal deelnemers per opleiding iedere deelnemer actief en gericht kunnen begeleiden. Wij kunnen u op deze wijze maximaal ondersteunen in het op- en neerzetten van een goed personeelsbeleid afgestemd op de specifieke organisatie.

Aan het einde van deze 4 maanden heeft u niet alleen heel veel geleerd. U heeft tegelijkertijd uw eigen personeelsbeleid ingericht.

Uw investering voor deze veelzijdig en complete training bedraagt EUR 1.995,- excl. btw.

Aanmelden kan eenvoudig via:

welkom@praktijkopleidingpo-arbeidsrecht.nl  of via ons contactformulier. Wij nemen daarna contact met u op om e.e.a af te stemmen.

Bij vragen mag u uiteraard ook telefonisch contact opnemen
074 - 700 2116 Cecil Rupert-Zengerink of 0546-802583 Can Kroezen-Cornelissen.


De praktijkopleiders


Cecil Rupert-Zengerink en Can Kroezen-Cornelissen hebben hun krachten gebundeld en staan te popelen om op een enthousiaste en energieke wijze hun kennis en ervaring met u te delen...

Cecil Rupert-Zengerink is een ervaren Arbeidsrechtjurist die bevlogen en enthousiast vertelt over het arbeidsrecht. Sinds 2011 heeft zij haar eigen kantoor - Zuiver Arbeidsrecht- en is zij gevestigd in de Villa Berfloborgh te Hengelo. Cecil is in staat om op een hele praktische en begrijpelijke wijze complexe juridische vraagstukken helder en zuiver te vertalen. Tijdens haar trainingen brengt zij haar kennis dusdanig op u over zodat u eenvoudig een praktische vertaling kan maken naar uw eigen organisatie en de opgedane kennis direct kan toepassen en implementeren.

Can Kroezen-Cornelissen is Arbeid- & Verzuimadviseur en Gezondheidscoach. Door jarenlange ervaring op het gebied van personeelszaken met als expertise Verzuimbegeleiding, Conflictbemiddeling en Werving & Selectie, in combinatie met haar ervaring als coach is zij goed in staat om kennis over te dragen. Via haar ondernemingen HRM Support Services en Good Food Happy Life begeleidt, ondersteunt en adviseert zij ondernemers en haar medewerkers waarbij het uitgangspunt is dat eenieder in zijn/haar kracht komt te staan en deze kracht kan en zal aanwenden voor de organisatie.