OVER MIJ

Wie ben ik?

Ik ben Cándida (zeg maar Can), dochter van een Spaanse moeder en Nederlandse vader. Zus van 2 broers en een zusje. Echtgenote van Bert en (Stief)moeder van Nienke, Marloes en Tim. Ik ben sinds 2002 ondernemer in de zakelijke dienstverlening en heb mijzelf inmiddels ontwikkeld tot Systemisch Coach voor ondernemers.

Meestal is dit een beetje de manier waarop we ons voorstellen toch? Maar weet je nu veel over wie ik ben? Nee toch?

Eigenlijk zeggen deze dingen meer over wie ik ben voor iemand anders dan wie ik nu echt ben.

Maar nu echt iets meer over mij…
Als ik meer over mij zou moeten vertellen dan kan ik zeggen dat ik een ondernemende, ambitieuze, gedreven maar ook een lieve en zorgzame vrouw ben. Ik ben scherpzinnig en voel veel dingen haarfijn aan.

Ik heb een grote drang naar ontwikkeling en leren over het bewustzijn van mens en gedrag. Ik kom snel en graag tot de kern van een probleem en spiegel dit aan mijzelf en anderen.

Ik zoek altijd naar de drijfveren en motivatoren van mijzelf en anderen.

Je moeilijkste lessen zijn vaak je grootste leerscholen…
Wat zeker een grote rol heeft gespeeld is dat ik als 13-jarig meisje mijn vader verloor, op jonge leeftijd ondernemer werd, en door heel hard onderuit te gaan en weer op te krabbelen gekomen ben waar ik nu ben. Maar hé! De hardste lessen zijn vaak de beste leerscholen toch?

Het leven kan je achteruit begrijpen maar moet je vooruit leven…
Ook als kind was ik al zo’n zogeheten “waarom” kind. Niets voor lief aannemen en altijd zoeken naar meer en beter. Haarfijn aanvoelen dat iemand het ene zei maar iets anders bedoelde. Een beelddenker met een grote dosis creatief oplossend vermogen.

Ik denk weleens dat ik een extraverte introvert was en nog steeds ben. Iemand die er voor de buitenwereld uitziet alsof ze alles aankan en alles zo even doet maar die even zo vaak zich het liefste in haar eentje terugtrekt met een goed boek, afgesloten van de buitenwereld.

Thuiskomen…
Balans vinden tussen extern en intern, tussen voor de ander zorgen en voor mijzelf kiezen, tussen ambitie en thuisfront was zolang een uitdaging. Inmiddels heb ik daar rust in gevonden en haal ik het maximale uit mij zelf. De ene dag iets meer dan de andere en dat is helemaal prima.

Dat ben ik. Moeiteloos en vasthoudend tegelijk.

Wat heb ik te bieden…

Ik heb mijn eigenschappen, kwaliteiten, ervaring en opleiding samengebracht in mijn “eigen”wijze van coaching en advies.

Ik ben er voor ondernemende mensen die op een kruispunt staan waar zij zich afvagen of ze wel het leven leiden dat ze voor zichzelf voor ogen hebben of ooit hadden.

Een voor mij belangrijke voorwaarde voor een samenwerking is dat deze mensen inzien dat ze bij zichzelf moeten beginnen. Om maar bij een wijze les van mijn moeder te blijven: “Als je wijst naar een ander, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf”. Verander de wereld begin bij jezelf.

En waarom…
De meeste ondernemers die ik ken, waaronder ik zelf, hebben 2 dingen gemeen waarom zij voor zichzelf begonnen zijn. Zij hebben allemaal een verlangen naar een grote mate van zelfstandigheid met als doel vrijheid.

Groei en ontwikkeling staan vaak hoog op de prioriteitenlijst. Maar wat gebeurt er in bijna alle gevallen naar verloop van tijd? Vaak blijkt naar jaren buffelen dat zij juist slaaf zijn geworden van hun eigen bedrijf of die verantwoordelijke functie. Hoezo vrijheid? Hoezo persoonlijke ontwikkeling?

Groei, Ja die is er vaak wel op verschillende vlakken als omzet en naamsbekendheid. Maar evenredig is de groei van uren werken, kopzorgen en kosten meegestegen. Was dat nu de bedoeling? Was dat je intentie?

Hoe ik tot inzichten kwam…
Bij mij kwam het inzicht in de economische crisis in 2008. Nooit in mijn leven heb ik zo hard gewerkt en nooit heb ik zo hard moeten strijden om onze onderneming (3 grote woonwinkels in Twente) een bestaansrecht te laten houden. Ons uitgangspunt om destijds te beginnen was ook vrijheid en zelfstandigheid. Het resultaat was dat ik slaaf van mijn eigen bedrijf werd.

Hoe ellendig de afwikkeling ook is geweest en hoeveel problemen we ook hebben moeten overwinnen, de vrijheid kwam pas daarna. Door hier achteraf lering uit te trekken en een ontzettende slag naar binnen te maken, heb ik geleerd wat mijn kern, passie, drijfveer is.

Leidende principes…
Voor mij is dat Bewustwording vergroten, vergroten van Innerlijk Leiderschap en Moeiteloosheid. Dit zijn mijn leidende principes. En die zijn nu leidend. Iedere dag weer. Daar zit voor mij de vrijheid, de zelfstandigheid, de groei en de ontwikkeling.

En die kennis geef ik nu graag door. Voor iedereen is dit anders. Datgene waar we voor opstaan, wat ons een gevoel van zinvolheid en voldoening geeft. Ik help graag mensen bij de zoektocht en de te zetten stappen daarna.

Voor mensen die los willen komen uit hun eigen rolgebondenheid en zich weer vrij en los willen voelen. Moeiteloos willen ondernemen? Dat kan echt. De sleutel heb jezelf in handen.

Hoe help ik…

Door coaching en training help ik ondernemende mensen om zichzelf weer te leren kennen. Door scherpe gesprekken te combineren met systemische coaching breng ik je weer terug bij jezelf. Wat is belangrijk voor jou? Los van overtuigingen en los van eerder genomen beslissingen. Los van verwachtingen van anderen.

Een nieuw ijkpunt en vandaar uit verder jouw eigen pad op. Niet langer de snelweg van andermans verwachtingen. Maar dat gaan doen wat voor jou bedoeld is. Wat moeiteloos mag gaan en echte voldoening geeft.

Mijn coaching helpt bij het maken van die slag naar binnen. Tijdens een traject gaan we onderzoeken wat in jouw kern aanwezig is. Waarmee jij iedere dag moeiteloos en vol voldoening het maximale uit jezelf kan halen en jij aan het eind van de dag alles voldaan en tevreden afsluit.

Wat geeft jou nu echt voldoening, groei en moeiteloosheid. We kijken in hoeverre je dit al toepast in je leven en welke ballast er allemaal losgelaten mag worden.

Vervolgens help ik jou om deze inzichten te integreren in je onderneming of je leven.

Kennismaken…

Wil je eens met mij sparren? Boek dan gratis en vrijblijvend een sessie met mij in.

Hartelijke groet,

Can Kroezen-Cornelissen