Wie ben ik?

Een korte kennismaking
''If you're searching for that one person that will change your life,

take a look in the mirror"


Ik ben Can (Cándida) Kroezen-Cornelissen (1974), coach en ondernemer in hart en nieren. Maar ook moeder van Tim, stiefmoeder van Nienke en Marloes en getrouwd met Bert. Al heel jong wist ik dat ik mijn eigen bedrijf wilde hebben. Hoe, wat en wanneer wist ik niet maar dat dat eens zou gaan gebeuren was voor mij zo helder als wat. In 2002, toen werkgevers steeds meer verantwoordelijkheden kregen voor hun zieke medewerkers door de uitbreiding Wet Verbetering Poortwachter, heb ik de stap genomen."Mijn zoektocht naar balans in werk en privé"Dat ik zakelijk precies wist wat ik wilde, stond in contrast met mijn privé leven. Daar waar ik zakelijk "de commerciële, de zakelijke, de ambitieuze, de gedrevene werd genoemd, was ik thuis onzeker en moe. Thuis was de twijfel, ben ik wel aardig genoeg, zorg ik wel genoeg voor iedereen, gaat het goed met iedereen, is iedereen wel happy? Maar ook, zien ze mij wel? Zien ze wel hoe hard ik mijn best doe? Krijg ik wel de waardering? Zoals je ziet, zocht ik alles extern. Als iedereen maar gelukkig was, was ik het ook. Als ik maar hard genoeg werkte, kwam die waardering vast wel een keer. Met humor en een lach wuifde ik alle tegenslag weg en dan zette ik gewoon een tandje bij. Maar dit ging natuurlijk tegen staan. Want waar was ik zelf in het geheel? In mijn geval zijn er twee burn-out's voor nodig geweest om mij te laten inzien dat ik toch echt mijn eigen weg moet bewandelen. Op die andere wegen is het namelijk al druk genoeg ;-).

Vanaf 2012 begon een periode van persoonlijke ontwikkeling, coaching, training en diverse opleidingen en dit bracht mij steeds verder op mijn eigen pad. Steeds meer kwam ik bij die punten die mij in balans brachten. De sleutel bleek natuurlijk in mijzelf aanwezig. Het werk en privé niet zover uit elkaar trekken dat ik mijzelf niet meer herken maar juist mijn persoonlijkheid steeds meer in mijn werk brengen. Daar ligt de kracht en het talent. Daar ligt mijn toegevoegde waarde. Die persoonlijke ontwikkeling blijft voor mij doorgaan. Ik raak nooit uitgeleerd als coach. En het mooie is dat alles wat mij laat groeien, mij weer een betere coach, adviseur en gesprekspartner maakt voor jou. Een leven lang leren is dus een ontwikkeling die mij heel gelukkig maakt.Al vroeg, in loondienst en als zelfstandige, merkte ik dat ik in bedrijven veranderingen wilde doorvoeren, mensen wilde ondersteunen in problemen in werksituaties, mensen op de juiste plek wilde laten bloeien, groei verwezenlijken en met het bedrijf meegroeien. Als coach, trainer en adviseur ben ik vaak de spiegel, een reflectie waarin mensen zichzelf tegenkomen en zien. Door elke situatie vanuit allerlei perspectieven te benaderen en te bekijken en de kwaliteit om snel de kern te zien, kom ik vaak tot mooie inzichten en oplossingen.


"Al spiegelend snel tot de kern komen."

De rode draad door mijn leven?

"De juiste persoon op de juiste plek."Werkzaam in het uitzendwezen en daarna outplacement, loopbaanbegeleiding, werving & selectie, P&O advisering, verzuimbegeleiding en coaching & training, is het belang van "de juiste persoon op de juiste plek" een rode draad door mijn leven gebleken. Dat dit de rode draad is, zie ik eigenlijk pas sinds kort. Door zelf gecoacht te worden en trajecten te doorlopen werd dit duidelijk. Zo zie je maar, misschien heeft niemand heeft een coach nodig maar iedereen kan er wel één gebruiken.

Ik had altijd al een eigen visie en zienswijze. Mijn ideale werkwijze is voor mij nooit het volgen van protocollen geweest maar juist het denken buiten gebaande paden. Daar ligt voor mij de kracht en de interesse, en voor jou de sleutel. Door alle ervaringen en kennis die ik zowel zakelijk als persoonlijk heb doorlopen, heb ik mijn eigen werkwijze en coaching ontwikkeld. Er is niet één juiste methode. Een ieder heeft zijn eigen unieke aanpak die voor hem of haar werkt.

Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in het (bedrijfs)leven in combinatie met de nodige opleidingen versterken juist mijn werkwijze en visie om alle ervaringen in te zetten. Ik sta hierdoor sterk, aan beide kanten van de medaille. Bijvoorbeeld de kant van management én de kant van werknemer. Ik neem alles mee in het proces van coaching, bekijk en onderzoek het van allerlei perspectieven, om bij de kern uit te komen. En die kern, die draait om gelukkig en gezond zijn.

Door al mijn kennis van voeding, (mentale) gezondheid en mindset samen te voegen met de kennis uit het bedrijfsleven, ondernemerschap, (ziekte)verzuim, personeelsadvies en arbeidscoaching kwam ik op één pad uit:

Hulp bieden bij moeiteloos combineren van werk én leven.


''Wie zijn eigen weg kiest, verdwaalt nooit.''


"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg."

Wil jij het graag anders?

Tijdens de begeleiding kijk ik achter het verhaal, de bezigheden, het masker. Ik kijk naar jou - wie heb ik voor me, en hoe kan ik jou helpen op jouw pad? Bij de kern liggen antwoorden, die gaan over jezelf en het vinden van jouw sleutel naar moeiteloos, gezond werken én leven. Hierbij maak ik gebruik van systemisch coachen. een prachtige manier om bij de kern te komen en daar de verandering te bewerkstelligen. Vanuit de kern helen maakt dat alle facetten in je leven mee veranderen.

De combinatie tussen gezond werken én leven staat voorop. Niet de scheiding maken tussen privé en werkleven, maar ze juist als één geheel bekijken. Loopt alles privé? Dan kan je zakelijk ook meer hebben en vice versa.

Maar complete gezondheid bevat nog meer aspecten die aandacht nodig hebben. Ik heb vanuit dit idee een eigen methode ontwikkeld; het gezondheidswiel en deze gecombineerd met systemisch coachen en uiteraard vol van eigen ervaringen als ondernemer, leidinggevende en HR-Professional. Deze combinatie maakt dat ik heel mooi programma heb kunnen samenstellen: ''VitaHelder''. Een complete aanpak voor een verandering in de kern en daardoor effect op alle aspecten. Daarnaast leer ik je hoe je zelf het geluk en inzicht in jouw organisatie of afdeling kan vergroten. Hier vind je meer informatie over dit traject.

Neem gerust contact op voor een kennismaking of gesprek, ik ontmoet je graag!


Vriendelijk groet,

Can