3- daagse Masterclass

HR Management vanuit systemische wijsheid

Misschien is dit wel de meest impactvolle masterclass die je ooit hebt gevolgd als HR-professional, HR-manager of HR-directeur.

Deze driedaagse masterclass is een echte gamechanger! Voor jezelf én voor je organisatie. Je kijk op HR en organisaties zal nooit meer hetzelfde zijn, net zoals je kijk op het eigen handelen hierin. Want wees eens héél eerlijk?

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Je familie is zo’n systeem, net zoals de organisatie waarvoor je werkt, je team, je gezin, maatschappelijke systemen, een whatsapp groep, of de groep van zzp’ers etc.

Deze systemen hebben een sterke invloed op ons welzijn en gedrag zonder dat we ons er bewust van zijn. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. En alle medewerkers uit jouw organisatie dus ook en die komen weer dagelijks samen in teams in organisaties.

In deze driedaagse masterclass maak je kennis met de verschillende familiesystemen en organisatiedynamieken en hoe die op elkaar ingrijpen. Je leert om op een diepere onbewuste laag te werken in jouw rol binnen HR. 

Je leert welke dynamieken er in de onderstroom kunnen spelen en hoe die ten grondslag kunnen liggen aan belastende patronen in het leven en werk. 

Je leert ook op welke plek in jouw familiesysteem jij het meest in je kracht staat. En ook wat dit betekent voor je rol in het werk. 

We werken met verschillende opstellingsvormen om de theorie direct te ervaren in het lijf.

Beschikbare data

Wat zeggen voorgaande klanten?

De systemische wijsheid zit in ons allemaal

Stel je voor. Je bent nieuw in een team en hebt een vergadering. Je voelt aan alles, “in dit team kan ik de grappen niet meer maken die ik eerder maakte.” 

Of je hebt een gesprek gehad met een medewerker en aan alles in jezelf voel je: “hier speelt nog iets anders…” 

Hoe je hier direct op in kunt spelen leer je hier. 

Meld je nu aan, ontdek je eigen systemische wijsheid en leer hoe jij dit direct kunt gaan toepassen in je werk.

Wat ga je leren:

 • Je leert wat systemen zijn en hoe verschillende systemen werken.
 • Je leert om eerst te focussen op het systeem als geheel en daarna pas op het individu dat daar een onderdeel van uitmaakt.
 • Je leert wat een ‘familiesysteem’ is en welke invloed dit systeem kan hebben in de arbeidsrelatie.
 • Je krijgt inzicht in waarom mensen doen wat ze doen. (Er is namelijk altijd een ‘goede’ reden waarom mensen doen wat ze doen.)
 • Je leert uit te zoomen op verschillende HR gerelateerde werkzaamheden en problemen. Een probleem is vaak een systemische reactie. Wat probeert het probleem ons te vertellen? En hoe reageer ik hierop vanuit mijn rol?
 • Je leert wat het verschil is tussen een organisatiesysteem en een familiesysteem.
 • Je maakt kennis met bepaalde organisatiedynamieken. Welke onzichtbare krachten kunnen er spelen in een organisatie?
 • Je leert welke (systemische) vragen jij kunt stellen in jouw rol als HR professional/manager of directeur om sneller op een diepere laag te komen, daar waar het echt over mag gaan.
 • Je gaat voelen en ervaren hoe bepalend leiderschap kan zijn in organisaties voor problemen of oplossingen hiervan. Met goed leiderschap verandert het hele systeem.
 • Je leert hoe je zelf nog meer vanuit flow en ontspanning je rol kunt vervullen in je werk.

2 zeer ervaren trainers & systemisch coaches

Kim Brinkman

Ik heb in het werkveld “mens-werk-inkomen“  inmiddels ruim 27 jaar ervaring als o.a. ondernemer, opleider/trainer, (systemisch) coach, consultant, arbeidsdeskundige, bewegingstherapeut. Mijn holistische aanpak en systemische insteek maken dat ik mensen snel tot een heel diep inzicht kan brengen van wat daadwerkelijk je “probleem” is en begeleid mensen op hun weg naar meer geluk en gezondheid in werk, relaties en leven.

Ik ben niet alleen opgeleid tot systemisch personal-/business- en teamcoach, ik heb persoonlijk en zakelijk ook diepe dalen gekend in mijn leven. Ik ontdekte dat patronen uit het verleden me steeds in de weg zaten. Overlevingsmechanismen die ooit een functie hadden maar nu niet meer werkten. Ik leg graag met jou de puzzel waar jouw kracht en potentieel ligt zodat ook jij meer uit je werk haalt vanuit je eigen authenticiteit, daar waar je het meest krachtig bent.

Cándida Kroezen

Sinds 1998 ben ik actief als manager en ondernemer in het werkveld van HR, arbeidsbemiddeling en verzuimbegeleiding. Toen ik in 2017 in aanraking kwam met het systemisch werk, was ik verkocht. De mogelijkheden en effectiviteit, vooral de werking op de diepere laag maakte dat ik mijn focus volledig hierop legde.  Het is mijn missie om mensen te begeleiden in het ervaren van wat er gebeurt als ze zichzelf toestemming geven om hun volle potentieel vanuit zichzelf te leven en om hun eigen waarheid te leven. Dan nemen zij autonoom en verbonden hun plek in binnen het familie- en/of organisatiesysteem. Dit is voor mij de basis van persoonlijk leiderschap. Tijdens mijn coaching begeleid ik mensen graag op dit pad om hun eigen plek te onderzoeken en in te nemen en van daaruit te gaan staan voor wat zij de wereld te brengen hebben. We vinden niet alleen antwoord op de vraag ‘Wat wil ik van het leven?’ maar zeker ook op de vraag ‘Wat wil het leven van mij?’

Investering & Voorbereiding

Investering

Voorbereiding op de Masterclass

Ter voorbereiding aan de twee aaneengesloten dagen zou je een boek kunnen lezen uit onderstaande lijst of een ander boek waarin je voorkennis van systemisch werk kunt opdoen. Het is niet verplicht.

 • De fontein | Vind je plek – Els van Steijn – ISBN 9789492331328
 • De fontein maakt wijze keuzes – Els van Steijn – ISBN 9789083104140
 • De wijsheid is voortdurend onderweg – Bert Hellinger – ISBN 9789080687455
 • De kunst van het helpen – Bert Hellinger – ISBN 9789077290057
 • Systemisch wijzer kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken – Siets Bakker en Leanne Steeghs – ISBN: 9789462720213 (ook gratis te beluisteren op Spotify)