fbpx

IKIGAI MASTERY

Ontdek jouw levensdoel en bouw aan een succesvolle carrière of onderneming

Herken jij dit?

Verlang je naar:

Wat was ik moe aan het eind van de dag...

Als je naar mijn cv kijkt zag je iedere 4 jaar iets gebeuren.

Eerst veranderde ik van functie of baan en sinds 2002, toen ik begon met ondernemen, veranderde ik steeds weer iets aan mijn dienstverlening, uitstraling of naam.

Elke keer weer werd ik gedreven door verveling. 

Ik was dan ook gevoelig voor burn-out of bore-out.

En als dit opspeelde dacht ik steeds dat er iets mis was met mij. En dat er iets grondig moest veranderen zodat ik eindelijk gelukkig kon zijn. 

Klinkt vermoeiend niet? Dat was het zeker.

Zo vermoeiend dat er zelfs in 2008, tijdens de economische crisis, een faillissement voor nodig was om mij helemaal stil te zetten.

Het werd tijd dat ik eens goed bedacht voor wie of wat ik nou eigenlijk zo hard aan rennen was. Waar streefde ik nou echt naar? 

Er moest brood op de plank komen dus ik ging weer doen waar ik goed in was. Werving & Selectie.

En na een paar jaar zette ik een nieuw bedrijf op die MKB ondernemers hielp met alle facetten omtrent personeel. 

En zo ontwikkelde ik mij steeds verder en verder op de dingen die ik al kende. En steeds dacht ik dat ik nu gevonden had wat ik echt te doen had. Iedere keer weer iets nieuws of doorbikkelen in dat wat ik al dacht te weten over mijzelf.

Maar misschien ken je dat gevoel ook? Zo’n gevoel dat je iets groters te doen hebt? 

Nou dat had ik dus ook. 

Er zat zo’n stemmetje in mij die mij steeds weer hielp herinneren dat ik meer te doen heb in het leven. Dat dit, wat ik aan het doen was, het nog steeds niet helemaal is. Dus bedacht ik weer iets nieuws en ging daar dan voor.

Als ik het alleen al opschrijf voel ik hoe hard mijn vroegere ik gewerkt heeft om er toe te doen. 

Want dat is wat ik najoeg

Het gevoel van een bijdrage leveren aan de maatschappij. Er echt toe doen. 

Maar hoe en wat? Ik had geen idee.  Ik weet dat ik vaak zo intens moe was, dat ik meer aan het overleven was dan aan het leven.

Als ik nu terugkijk zie ik een ambitieuze, gedreven en enthousiaste vrouw die enorm haar best deed en iets nastreefde. Maar wat? Ze had (onbewust) echt nog geen idee.

En wat een ander leven leid ik nu...

En als ik dan kijk hoe mijn leven er nu uitziet? Het is totaal veranderd. 

Ik sta met een glimlach op om 6 uur ’s morgens (mijn oude ik gelooft het nu soms nog niet ;-)). 

Ik werk en leef met enthousiasme en energie én sluit met een voldaan gevoel de dag af, wetende dat ik mijn missie heb geleefd. 

Ik zet mij met hart en ziel in om mensen te helpen om hun eigen weg te vinden. Om kruispunten te nemen. Om keuzes te maken en hun leven in te richten op een manier die bij hun hoort. 

’s Avonds kijk ik voldaan op mijn dag terug, wetende dat ik positief heb bijgedragen aan het leven van een ander. En soms van een heleboel mensen op één dag. 

Het was een hele zoektocht maar dat wat ik steeds najoeg, waarvoor ik steeds iets anders ging doen, heb ik gevonden. 

Voldoening voel ik nu iedere dag. Hoe dit gelukt is? 

IKIGAI

Wat mijn grote doorbraak was...

foto's tbv IKIGAI (Instagram Story)

IKIGAI?

Ik kwam een paar jaar geleden bij toeval in aanraking met Ikigai. 

Ikigai is een Japanse term die de bedoeling van jouw leven beschrijft. Letterlijk bestaat het woord uit iki (leven) gai (reden). Jouw reden om te leven dus.

 

Wat maakt jou nou precies jou? Als je je Ikigai kent, dan weet je wat jij iedere dag te doen hebt om voor jezelf met een voldaan gevoel op je dag terug te kijken en je volle potentieel te kunnen leven.

Ik ging hier mee aan de slag en het bleek een hele mooie structuur te hebben om echt te onderzoeken waar je van houdt, waar je goed in bent en wat je passie, missie en roeping in het leven zijn.

Prachtig. Ik kwam inderdaad tot hele mooie inzichten.

Het leidde mij van het ene onderdeel naar het volgende en zo kwam ik steeds een stapje dichter bij mijn kern.

Het was magisch om mijzelf steeds weer een beetje beter te leren kennen en stukken van mijzelf op te halen.

Vanuit je Ikigai leven ís succes omdat je doet wat intrinsiek bij jou past. 

Maar ik ging nog een stap verder...

Ik liep namelijk wel tegen een probleem op.  

En dat was dat ik alles vanuit mijn hoofd aan het invullen was.

Ik volgde keurig de route en beantwoorde alle vragen maar ik miste nog wel iets. Ik voelde dat ik er nog niet helemaal was.

Ik ontdekte dat dat een belangrijke oorzaak had.

Ik vulde alles in met dat wat ik op dit moment al wist van mezelf. 

Vanuit mijn ratio was ik aan het werk. 

Al mijn overtuigingen die ik in mijn leven ontwikkeld heb, alle gedachtegoed die ik mee heb gekregen vanuit mijn opvoeding hadden nog steeds een grote vinger in de pap. 

Ik voelde dus al heel veel herkenning maar miste nog steeds dat laatste zetje. Dat ik tot in het diepste van mijn kern kon voelen wat ik nou echt te doen heb.  

En als systemisch coach wist ik dat dit beter kon….

Het was nog niet genoeg. Het kon beter..

Ik voegde iets toe..

Ik voelde dat ik hier nog meer in kon doen.

En omdat ik al  jaren (systemisch) coach ben, ben ik mijn systemische kennis, talenten en ervaringen gaan toevoegen aan dit IKIGAI model.

En door deze toevoeging voelde ik dat ik echt ergens kwam. Ik kon daardoor veel beter gaan voelen wat er onder de oppervlakte zat. Veel meer verbinding kreeg ik met verschillende delen van mijzelf. 

Naast mijn “rationele, volwassen en ambitieuze ik” bleek er nog een heel gevoelsdeel te zijn die ook een schat aan informatie heeft over mijzelf die zoveel toevoegde aan mijn zoektocht naar mijn IKIGAI.

Door de verbinding te leggen tussen Ikigai en systemisch werk kon ik op een veel diepere laag gaan voelen waar het echt over gaat.

En deze combinatie bleek goud te zijn. 

Door deze combinatie vond ik op een diepe laag wat ik te doen en te brengen heb.

Mijn IKIGAI is:  Mensen weer met zichzelf in verbinding brengen. Mensen helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en ze te steunen om hier keuzes in te maken. 

En zo is de Vita-IKIGAI+®-methode ontstaan. Je Ikigai vinden op een diepere laag. Dat vinden waar het echt over gaat. Los van je overtuigingen en imprints.

foto's tbv IKIGAI (Instagram Story)-3
staande foto's voor Vita-KERN

En wat een voordelen ervaren ik en mijn klanten nu door deze nieuwe methode:

Als jij dit ook wilt heb ik nu een geweldig aanbod voor je! Meld je aan voor de IKIGAI Mastery en we gaan samen op pad om stap voor stap jouw Ikigai te vinden én te leven.

Stap 1: Leer jezelf (opnieuw) kennen

Stap 2: Vind jouw Missie, Passie en Roeping

Stap 3: Je ontdekt jouw kern, jouw IKIGAI

Stap 4: Je maakt de balans op.

Stap 5: De toekomst in

De IKIGAI Mastery

Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen en ik ervan overtuigd ben dat mensen zich zoveel gelukkiger en voldaner zouden voelen als ze doen waar hij of zij voor gemaakt is, heb ik dit programma gemaakt.

Het liefste zou ik natuurlijk iedereen persoonlijk begeleiden maar mijn agenda laat dit niet meer toe. 

En zo kwam ik op het idee om dit online product te maken. Het komt rechtstreeks uit mijn premium traject en doordat ik het nu online heb gemaakt is het voor een veel grotere groep beschikbaar.

En om het ook echt voor iedereen haalbaar te maken bied ik het nu tijdelijk aan voor slecht € 147,- exclusief BTW. 

Ook nog eenmalig een gave bonus!!

Het lijkt mij erg leuk om nauw betrokken te zijn dus ik heb een mooie bonus voor je. Persoonlijke begeleiding als je je nu aanmeldt. 

Van 1 juni tot medio december 2023 bied ik persoonlijke begeleiding door iedere 2 weken online via zoom samen te komen. Met de deelnemers behandelen we dat deel uit het programma dat dan het meeste speelt. 

Ik help je persoonlijk om nog een laag dieper te voelen waar het voor jou over gaat om zo tot jouw kern, jouw Ikigai te komen. 

Ook per mail mag je altijd je vragen insturen en helpen wij je natuurlijk op weg. 

Maar in de live sessies kan ik nog dieper op je vraag ingaan en kan je ook enorm veel leren van de vragen die anderen inbrengen. 

Alleen ben je snel, samen kom je verder. Hoe leuk om dit met een groep te doen waarin je elkaar ook nog kunt inspireren?

Tot december zal ik dus iedere 2 weken live zijn om je persoonlijk verder te helpen. Kan je er een keer niet bij zijn? Dan krijg je een opname achteraf zodat je niets hoeft te missen.

Na deze periode zal ik niet meer live aanwezig zijn. 

Voel jij een ja? Meld je dan nu snel aan en dan zie ik je voor de start van een geweldige zoektocht naar jouw IKIGAI! 

Margreet
MargreetOrganisatieadviseur
Lees verder
Ik zie het echt als een reis die ik heb gemaakt, een reis naar mijn eigen ik. Niet naar wat ik denk dat andere van mij vragen of willen, maar waar ik goed in ben, wat bij mij past en waar ik voor anderen weer van betekenis kan zijn. Ik weet nu ook, door de reis naar mijn IKIGAI te hebben gemaakt, dicht bij mijzelf te blijven en ook 'de weg terug te vinden' als ik voel dat ik niet meer helemaal doe wat mij energie geeft.

Ontdek wat dat ene is waar jij helemaal op aan gaat en zorg dat je dat iedere dag in de praktijk brengt. Daar ligt de voldoening en de vrijheid!

-CK-

Annelies
AnneliesZelfstandig ondernemer
Lees verder
"Dit traject heeft ervoor gezorgd dat ik helderheid heb gekregen in waar ik echt van op AAN ga. Ik heb kunnen ervaren welke oplossing en werkwijze echt bij mij past en mij veel energie en blijdschap brengt."

De IKIGAI Mastery bevat:

Omdat ik het iedereen gun om vanuit Ikigai te kunnen leven en het laagdrempelig wil houden bied ik dit voorlopig aan voor slechts

 € 147,- (excl. BTW).

En dit is inclusief de bonus van live begeleiding vanaf 1 juni als je je nu aanmeldt! 

H.J.
H.J.Dierenarts
Lees verder
"Vita-IKIGAI+ heeft mij geholpen om mijn pad te vinden. Ik stond op een kruispunt in mijn leven en wist niet welke richting ik op moest. Dit traject heeft me geholpen om te ontdekken wat mijn Ikigai is en hoe ik daar meer naar kan leven. Ik kan dit zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar meer richting en voldoening in het leven."

Je gaat leren hoe je met zoveel meer gemak en zelfvertrouwen andere keuzes gaat maken en dat deze altijd leiden tot stappen die beter bij je passen
en je dus een betere baan, fijnere balans, nieuwe zakelijke kansen opleveren.

Veelgestelde vragen

Zodra je je bestelling hebt afgerond ontvang je een mail met daarin je unieke inloggegevens. Je kan dan direct starten.

Ja, om deze versie betaalbaar en toegankelijk te houden heb ik hem helemaal online gemaakt. Maar wees gerust. Alle lessen bevatten video’s met uitleg, pdf-documenten en/of visualisaties en zijn zo logisch opgezet dat het zich helemaal vanzelf wijst. Als jij de volgorde aanhoudt dan doorloop je alle stappen die nodig zijn om jouw KERN te vinden!

Als je ergens vastloopt mag je altijd mailen naar welkom@vita-hrm.nl. Ik help je graag weer op weg.

In principe is deze cursus online. Per mail help ik je graag op weg maar heb je echt behoefte aan persoonlijke begeleiding dan is het, als mijn agenda het toelaat, mogelijk. Als dit je aanspreekt kan je een gesprek met mij aanvragen en dan kijken we samen of dit een goede aanvulling voor jou zal zijn.

Met 1 uurtje per week ben je volop met je persoonlijke ontwikkeling bezig en krijg je de mooiste inzichten over jezelf en dat wat jij te doen hebt in dit leven. Je kunt zo snel of zo langzaam gaan als je zelf wilt want je houdt één jaar toegang tot dit programma.

Ja dat kan wel maar…. Je kunt het niet fout doen maar als je deze cursus even snel denkt te doen dan mis je de diepere laag. Je antwoorden zullen dan allemaal uit je hoofd komen en dat is jammer. Als je even de tijd neemt zul je zien dat je tot veel mooiere inzichten komt. Je voelt vanzelf wanneer je klaar bent voor de volgende les.

Mail gerust naar welkom@vita-hrm.nl. We helpen je graag verder met je vraag.