IKIGAI MASTERY VOOR ORGANISATIES

Benutten jouw medewerkers al hun talenten wel maximaal?

HERKEN JIJ DIT IN JOUW ORGANISATIE?

VERLANG JIJ NAAR?

Ikigai Mastery voor organisaties

HERKEN JE MEERDERE PUNTEN EN WIL JE DAAR GRAAG OP ANTICIPEREN?

De beste investering is investeren in persoonlijke groei van je medewerkers

De beste investering die je kan doen is medewerkers helpen om zichzelf beter te leren kennen en hun talenten te (her)ontdekken en maximaal te benutten. Wanneer ze bij jou de kans krijgen om hun talenten en doelen in te zetten, haal je het maximale uit je medewerkers en dat tilt je organisatie naar een hoger niveau.

Hoe mooi zou het zijn als je een online tool zou hebben waarmee je jouw medewerkers op een laagdrempelige en veilige manier de mogelijkheid geeft om te ontdekken wat hen echt drijft en waar hun passie ligt?

Hierdoor gaan zij hun werkzaamheden beter afstemmen op hun persoonlijke kwaliteiten en drijfveren, wat niet alleen zorgt voor betere prestaties maar ook voor een hogere tevredenheid en betrokkenheid. 

Door het bieden van dit traject creëer je een sterkere bedrijfscultuur en grotere betrokkenheid bij de organisatie.

 

Ikigai Mastery voor organisaties
Ikigai Mastery voor organisaties

Meer binding met de organisatie

Medewerkers die een persoonlijke missie en hun kernwaarden kunnen integreren in hun werkzaamheden voelen zich meer verbonden met ‘hun’ organisatie.

Dit leidt tot minder verloop van medewerkers, minder ziekteverzuim én een positieve invloed op de cultuur in de organisatie.

Investeer in jouw medewerkers en geef hen de mogelijkheid om hun kern te ontdekken en van daaruit te leven en te werken.

Het resultaat? 

Meer motivatie, een grotere betrokkenheid en betere prestaties van medewerkers.

Dit heeft een positieve impact op de bedrijfscultuur en het imago van de organisatie.

 

GUN DAAROM JE MEDEWERKERS VITA-IKIGAI+® ONLINE.
DÉ TOOL DIE LEIDT NAAR EEN BEVLOGEN, VOLDAAN EN SUCCESVOL (WERKEND) LEVEN

Medewerkers die zich kunnen verbinden met een persoonlijke missie voelen zich meer verbonden met de organisatie. Zij dragen meer eigenaarschap voor hun taak en functie. En bouwen zo op een positieve wijze mee aan het succes van de organisatie.

Met Vita-IKIGAI+® vinden ze die persoonlijke missie én meer!

Help je medewerkers om hun Ikigai te ontdekken zodat zij straks precies weten wat zij iedere dag te doen hebben voor een voldaan en succesvol werkend leven.

Ikigai definitie

Wat is IKIGAI?

Ikigai is een Japanse term die de bedoeling van jouw leven beschrijft. Letterlijk bestaat het woord uit iki (leven) gai (reden). Jouw reden om te leven dus.

Wat maakt jou nou precies jou? Als je je Ikigai kent, dan weet je wat jij iedere dag te doen hebt om voor jezelf met een voldaan gevoel op je dag terug te kijken en je volle potentieel te kunnen leven.

Als je vanuit je Ikigai leeft heb je succes maar als je succesvol bent wil dat nog niet zeggen dat je leeft vanuit je Ikigai. 

Vanuit je Ikigai leven ís succesvol omdat je doet wat intrinsiek bij jou past. 

Je gaat voelen dat je misschien op dit moment dingen aan het doen bent die (jij denkt dat) de buitenwereld van jou verwacht. 

Grote verwachtingen die veel druk en verantwoordelijkheidsgevoel met zich meebrengen. Verwachtingen die vaker nog van jezelf zijn dan van de ander. 

En juist die dingen maken dat je leegloopt en aan het eind van de dag jezelf afvraagt, “Is dit het nou?”

Als je leeft vanuit je Ikigai, leef je vanuit je kern en kan je je intrinsieke motivatie aanspreken. Dat gaan doen wat het beste bij je past, jou energie geeft én waarmee je een ander en dus de wereld het beste van dienst kan zijn.

De plus van Vita-IKIGAI+

Om je Ikigai te vinden kan je het model volgen zoals deze simpel te vinden is op internet. Je beantwoord de vragen en hoopt zo bij je Ikigai uit te komen.

Wanneer je alles vanuit je ratio doet zou het zo simpel kunnen zijn maar alle keuzes die je tot nu toe gemaakt hebt, hebben geleid tot het punt waar je nu staat. En die kwamen veelal uit het hoofd.

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

De Vita-IKIGAI+® methode helpt je om een laag dieper te kijken. Wat zit er onder de 1e rationele antwoorden? Voel daar eens onder en je komt bij een schat aan informatie over jezelf. En dat is waar Vita-IKIGAI+® zich onderscheid. 

Door de structuur van het Ikigai model te gebruiken en daar verdieping in te brengen door het werken op de systemische laag, ga je je veel verder in het ophalen van informatie uit jezelf. 

En dit brengt je echt bij je kern. Zodat jij nog beter kan voelen wat jij echt te doen hebt. Waar je kwaliteiten liggen, wat je waarden in het leven zijn en wat jij de wereld te brengen hebt.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

H.J.
H.J.Dierenarts
Lees verder
"Vita-IKIGAI+ heeft mij geholpen om mijn pad te vinden. Ik stond op een kruispunt in mijn leven en wist niet welke richting ik op moest. Dit traject heeft me geholpen om te ontdekken wat mijn Ikigai is en hoe ik daar meer naar kan leven. Ik kan dit zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar meer richting en voldoening in het leven."
Margreet
MargreetOrganisatieadviseur
Lees verder
Ik zie het echt als een reis die ik heb gemaakt, een reis naar mijn eigen ik. Niet naar wat ik denk dat andere van mij vragen of willen, maar waar ik goed in ben, wat bij mij past en waar ik voor anderen weer van betekenis kan zijn. Ik weet nu ook, door de reis naar mijn IKIGAI te hebben gemaakt, dicht bij mijzelf te blijven en ook 'de weg terug te vinden' als ik voel dat ik niet meer helemaal doe wat mij energie geeft.
Annelies
AnneliesZelfstandig ondernemer
Lees verder
"Dit traject heeft ervoor gezorgd dat ik helderheid heb gekregen in waar ik echt van op AAN ga. Ik heb kunnen ervaren welke oplossing en werkwijze echt bij mij past en mij veel energie en blijdschap brengt."

Help je medewerkers hun ikigai te vinden met Vita-IKIGAI+® zodat je organisatie verder kan bouwen op betrokken en gemotiveerde medewerkers.

De IKIGAI Mastery bevat:

Ikigai Mastery online programma

Mijn naam is Can en ik ben sinds 1997 actief in het bedrijfsleven. Eerst als vestigingsmanager bij een uitzendorganisatie en later als verantwoordelijke voor een afdeling Verzuim & Reintegratie binnen een grote landelijke payrollorganisatie.

Sinds 2002 ben ik ook actief als zelfstandig ondernemer en heb ik 100+ organisaties in het MKB geholpen bij complexe vraagstukken op het gebied van personeel en leiderschap. Deze ervaring combineer ik met mijn huidige beroep als systemisch coach en zo help ik graag directeuren, bestuurders, managers en ondernemende professionals die op een kruispunt staan in hun carrière. Door systemisch te coachen en te sparren help ik hen naar helderheid over wat ze ten diepste echt willen bereiken. In volle overtuiging een richting kiezen en hier echt voor gaan.

Can Kroezen coach