418119033_18409029964005827_7537102085185755794_n

Ikigai: een tatoeage waard!

Hi,

Ik heb een bijzonder verhaal om met jullie te delen:

Merel, een jonge vrouw vol energie en vastberadenheid zitten samen om haar jaarplan af te ronden en het laatste hoofdstuk van ons traject samen af te sluiten. Terwijl ze comfortabel op de stoel gaat zitten, vangt mijn oog iets opmerkelijks op haar arm op. Zie ik daar nou een tatoeage? Ik denk iets te herkennen. Zou ze werkelijk…? Huh?

Een flashback

Laten we even teruggaan in de tijd. Merel stond op het punt om haar ‘Ikigai’, haar ware bestemming, te ontdekken. Ze had al een lange weg afgelegd, waarbij ze stap voor stap haar eigen pad had gevormd en oude overtuigingen had aangepakt die haar tegenhielden. Samen begonnen we aan haar zoektocht naar haar ‘Ikigai’. Merel was gemotiveerd en haar enthousiasme was aanstekelijk. Ze wilde ontdekken wat haar werkelijk vervulde. Door middel van de stappen uit het traject vonden we al haar passie, missie en roeping. En toen kwam de ultieme ontdekking – haar ‘Ikigai’. Toen ze wist wat haar Ikigai was, voelde het zo ontzettend kloppend voor haar. Ze weet nu wat haar te doen staat. Het voelde als een natuurlijke uitbreiding van wie ze was. Tijdens een bijeenkomst waar we bezig waren met haar ‘Ikigai’, gebruikten we verschillende vloerankers als symbolen. Merel koos er één die haar ‘Ikigai’ perfect vertegenwoordigde. Soms geef ik deze ankers mee om de integratie te bevorderen, en ik vroeg haar of ze het anker wilde hebben dat stond voor haar ‘Ikigai’. Ze twijfelde even en zei toen enthousiast: “Ja, maar daar ga ik iets leuks mee doen. Ik vertel je nog niet wat.”

Terug naar vandaag

Na een tijdje vraag ik Merel wat ze op haar arm heeft en trots laat ze een tatoeage zien die staat voor haar Ikigai. Het ontwerp, gebaseerd op het vloeranker en het verhaal erachter, herinnert haar dagelijks aan hoe trots ze op zichzelf is en haar levensdoel. De plek heeft ze zorgvuldig gekozen, als een persoonlijke herinnering aan haar reis naar zelfacceptatie. Haar Ikigai. Het symboliseert niet alleen haar kracht, maar ook haar bewuste levensmissie. Samen delen we een ontroerend moment van stilte. Merel heeft haar reis volbracht en ik ben trots en dankbaar dat ik met haar mee mocht lopen. Het vinden van je Ikigai onthult diepgaande inzichten en brengt je dichter bij je ware zelf. Wanneer je je leven vormgeeft rondom deze Ikigai, brengt het rust, moeiteloosheid en een zuiverheid die alles verrijkt.

Laat je inspireren door Merel’s reis naar zelfontdekking en haar vondst van haar ‘Ikigai’.

Wat is jouw Ikigai? Laat het mij vooral weten. Vind ik leuk! Heb je ‘m nog niet gevonden? Dan help ik je er graag bij.

Hartelijke groet,

Can