Ik weet het precies - systemisch werk

Ik weet ’t precies

Zo vaak gezegd, zo vaak gedacht, zo erg gemeend

“Ik weet wat je voelt”

“Ik weet wat je denkt”

“Ik herken het helemaal”

“Ik weet precies wat je bedoelt”

Hoe vaak zeg jij dit? Ik deed het heel vaak.

Maar….

Hoe kan ik weten wat jij voelt, denkt of bedoelt?

Hoe kan ik voelen wat jij voelt

Als ik niet hetzelfde ben als jij?

Als mijn verhaal niet gelijk is aan het jouwe

Mijn achtergrond niet het jouwe?

Hoe kan ik iets “weten”

Als jij anders bedraad bent dan ik

Anders ervaren hebt dan ik

Jij voortkomt uit een ander familiesysteem dan ik?

Ik zal stoppen met zeggen dat ik “weet”

Ik zal er simpelweg zijn, ik kan je ruimte geven

En compassie hebben voor jouw verhaal.

En dat verhaal helemaal van jou laten zijn.

Samen ontrafelen, onderzoeken, aankijken en insluiten,

dat kan ik wel.

Mijn “niet weten” geeft jou ruimte. Geeft ons samen een ander perspectief.

Mijn aanwezigheid geeft de bedding.

Zo mag jij er zijn en ik er zijn en in dat samenzijn geef ik je wat het meest dienend is.

Openheid, helderheid, ontrafeling en insluiten.

Hoe vaak zeg jij dat jij “het weet, herkent of precies zo voelt”?

Meer weten?

Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Ik hoop dat het je inzichten en handvatten biedt. Wil je meer weten of ben je op zoek naar een coach die jou kan helpen met het vergroten van Eigenaarschap voor jezelf of in je organisatie?

Ik werk als systemisch coach en adviseur, veel met (HR)professionals, managers en ondernemers, en coach en/of train je graag om volledig je eigenaarschap te omarmen, je Ikigai te vinden en écht te gaan voor wat jij belangrijk vindt.

Mijn ervaring als ondernemer, HR-professional en systemisch coach heb ik gecombineerd in mijn coaching, waardoor ik je snel en blijvend op de diepere laag kan helpen. Voelt dit als iets voor jou? Kijk dan eens bij mijn aanbod en/of vraag vrijblijvend een gesprek met mij aan.