Can Kroezen zoekend naar Ikigai

Hoe je je Ikigai kunt vinden en dat gaat doen waar je energie van krijgt

Je weet dat je meer te doen hebt dan je nu doet. 

Je hebt meer in je mars en soms betrap je je erop dat je sleur voelt en niet voldaan bent als je je dag afsluit.

Hoeveel zulfhulpboeken heb jij al gelezen? 

En aan hoeveel cursussen ben jij al begonnen die je vervolgens niet af hebt gemaakt?

.

Hoe IKIGAI helpt om dit te veranderen

Als je hier iets in wilt veranderen en echt bij de kern wil komen dan is het heel raadzaam om op zoek te gaan naar jouw IKIGAI. Het betekent letterlijk: De reden om voor te leven.

Het is een zoektocht naar datgene wat jij te doen hebt. Wat is het waar jij ’s morgens met een glimlach voor opstaat en ’s avonds met een voldaan gevoel mee gaat slapen?

Wanneer we dit weten, kunnen en zullen we keuzes maken die hierop aansluiten en als we dit doen dan zullen we intrinsiek gemotiveerd zijn en met de stroom mee gaan leven in plaats van ertegenin

.

Hoe vind ik mijn IKIGAI?

Je IKIGAI kan je vinden door antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Waar hou ik van?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat heeft de wereld nodig?
  • Waar kan ik voor betaald worden?

.

Vanuit deze uitkomsten kan je verbanden leggen en je 

  • Passie,
  • Missie,
  • Roeping en
  • Beroep

vinden. 

Als je deze gevonden hebt dan kan je daaruit de verbindende factor vinden en dat is je IKIGAI.

Onderstaand model kan je helpen om hier antwoorden op te geven.

.

Wat belangrijk is is dat je de antwoorden probeert te voelen. Dus niet alleen in je hoofd maar juist vanuit je hart de antwoorden vinden. Als je dat doet dan kan je je IKIGAI voelen.

Je voelt enthousiasme, hoop, vertrouwen en motivatie om hier iets mee te doen. En deze 4 zijn weer de aanjagers van je psychologisch kapitaal. De term om mee aan te geven hoe goed jij in staat bent om met tegenslag en verandering om te gaan.

.

Samen op zoek naar jouw IKIGAI?

Wil je dus sterk in je schoenen staan en voelen dat jij doet wat bij jou past? Dan is je IKIGAI vinden een hartstikke mooi startpunt. En dit onderzoek is ook nog eens heel leuk om te doen.

Wil je dit echter op de diepere laag onderzoeken? Dan heb ik een mooie training voor je klaarstaan. Vol met visualisaties en extra oefeningen om de verbinding tussen hoofd en hart te versterken voor nog betere intrinsieke uitkomsten.

Als je je Ikigai kent ga je vanuit daar je beslissingen nemen. Je gaat doen wat jou voldoening geeft en daarmee doe je jezelf en iedereen om je heen een groot plezier.