Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg! De 7 stappen naar een (nieuw) goed HR-beleid en een soepele organisatie

Met grote regelmaat kom ik tegen dat werkgevers advies inwinnen wanneer het kwaad al is geschied. Vragen over complex verzuim als de medewerker al lange tijd ziek is, vragen over het vinden van goed personeel als het tekort al nijpend is, afscheid willen nemen van een medewerker wanneer het uitgesproken is maar zonder een goed dossier. Zomaar een paar voorbeelden van situaties die voorkomen kunnen worden door het implementeren van een goed HR-beleid. Hoe groot of klein je organisatie ook is, zodra je personeel in dienst hebt komen er vragen op.

Om een goede basis hierin te kunnen bouwen zijn er 7 stappen essentieel om over na te denken en je eigen visie op te vormen. Over deze stappen moet nagedacht worden bij de voordeur om er later in het proces veel voordeel van te kunnen ondervinden. In onze Praktijkopleiding P&O en Arbeidsrecht doorlopen Cecil Rupert en ik alle stappen die nodig zijn om een goede basis op te bouwen voor het voeren van een functioneel HR beleid die past bij jouw organisatie. Volgens onze visie zijn de volgende stappen essentieel. Heel graag delen wij deze stappen met tips met je:

Read more

Het gemis van een ouder-kind gesprek op volwassen leeftijd. En hoe je dit toch een beetje kunt krijgen..

We maken in ons leven dingen mee die we voor altijd mee zullen moeten dragen. Als je geluk hebt, gebeurt dit pas op latere leeftijd maar helaas gebeurt er ook vaak op jonge leeftijd al iets waar je mee hebt te “leren leven”.

Als je, net als ik, heel jong een ouder plotseling moet missen leer je daar gaandeweg mee omgaan. Hoe moeilijk het ook is wat je meemaakt, het maakt wel dat je kwaliteiten ontwikkelt die je de rest van je leven zult aanspreken. Daadkracht, zelfstandigheid, ambitie zijn maar een paar van die voorbeelden. Maar ook valkuilen en tekortkomingen zijn zichtbaar. Moeilijk hulp kunnen vragen, alles zo goed mogelijk willen doen, controle willen hebben. Een paar voorbeelden. Herkenbaar?

Read more

Zie jij de groei van je eigen medewerker (nog) wel? 5 tips om "anders" te kijken!

Toevalligerwijs download ik een boek die mij ontzettend inspireert. 18 minuten van Peter Bregman. Voor wie het boek 4 hour Workweek kent van Timothy Ferris, is dit een absolute aanrader (voor wie het niet kent, trouwens ook).

De schrijver maakte mij bekend met een interessante term, Confirmation bias. Een Engelse psychologische term voor de neiging om bevestiging te zoeken. Deze term blijkt enorm van toepassing bij organisatie- en personeelsontwikkeling.

Read more

10-10-10, Een levensveranderende formule

....... En met dat hij het uitspreekt voelt hij aan alles dat hij iets heeft doorbroken. Er vindt een kentering plaats en hij weet wat hij moet doen. Hoe moeilijk de stap op korte termijn ook lijkt en voelt, voor de lange termijn moet hij dit nu doen. Hij voelt dat zijn angsten weg beginnen te vloeien. Ze hebben geen vat meer op hem. Blijft het spannend? Jazeker. Is het moeilijk? Hartstikke. Maar als hij dit nu doet, helpt hij zichzelf niet alleen op korte termijn. Hij behaalt ook een overwinning op zichzelf. En wat de uitkomst van het gesprek ook zal zijn, dat is zijn grootste winst.

Read more

Een 7-mijl stap op fijne schoenen of een sprint op hakken?

Een klant komt binnen. Er raast een energie door de ruimte, een energie van onrust, van stress, van drukte, van het hier zijn maar met je hoofd ergens anders. Deze man is ondernemer. Een ondernemer in hart en nieren. Hij weet precies wat hij wil maar heeft te maken met een andere generatie personeel. “Zij moeten dit, zij moeten dat, waarom gebeurt het niet gewoon?......

Read more

Het verschil tussen de KOSTEN en de PRIJS DIE JE BETAALT….

Een kort verhaaltje dat ondersteunt waarom ik altijd zeg dat tijd je meest waardevolle bezit is. Eens gegeven, krijg je het nooit meer terug!

Read more

Ik heb gedachten, maar ik ben ze niet!

WE DENKEN WAT AF....

Weet jij hoeveel gedachten een mens gemiddeld per dag heeft? Veertig- tot zestigduizend!

En weet je hoeveel procent van die gedachten negatief zijn? Bij gezonde en gelukkige mensen is 70% van die gedachten negatief. Hoe dat kan en wat je eraan kan doen lees je hier....

Read more

Een blog van een deelneemster...

Een deelneemster aan de Workshop Gezondheidswiel, die ik onlangs gaf voor VETTT volgers, heeft een blog geschreven over haar ervaring. Benieuwd? Lees dan verder...

Kleine noot: De naam van de workshop is inmiddels aangepast aan Workshop: Grip op je Leven!

Read more

Interview voor VETTT

Enige tijd geleden werd ik door VETTT geïnterviewd. Wil je nader kennismaken? Lees dan dit artikel ;-).

Read more

Workshop Gezond voor Weinig op de werkvloer, Hoe stimuleer ik mijn medewerker(s) om gezonder te leven?


Vehof Budgetcoaching en Vita-HRM organiseren samen....

Read more